Hundetræning

Hundetræning er en god investering for både hundene og ejere

Ved tidlig start af træning i hvalpens liv, vil der skabes et stærkt bånd mellem hvalp og ejer. Igennem træning får man et godt samarbejde, hvor hvalpen vil se dig som en sjov og spændende person, som altid vil finde på nye oplevelser og udfordringer. Udover at hvalpen lærer nogle bestemte øvelser, vil den også blive socialiseret med andre hvalpe, hvilket er vigtigt for hvalpen, da den lærer at omgås andre hunde.

Igennem leg udvikler hvalpen nemlig et godt og sikkert hundesprog. Denne læring vil hvalpen gøre brug af resten af dens liv, når den færdes sammen med andre hunde.  Hvalpetræning skal være sjovt og lærerigt, derfor vil træningen foregå med positiv forstærkning - altså at man belønner den ønskede adfærd, således at hvalpen finder ud af det kan betale sig at udføre øvelsen igen.

Hvis du har en unghund på over 6 måneder kan du deltage i klikker-lydighed. Her repeteres og videreudvikles hvalpemotivationen. Hvis hunden ikke har deltaget på hvalpemotivation er dette dog ikke et problem.

Unghundens fysiske kønsmodning og ustabilitet i denne periode kan være udfordring i sig selv, derfor er det vigtigt, at man på en positiv måde styrker forholdet mellem hund og ejer i denne "ustabile" periode, så man stadig skaber et stærkt bånd mellem hund og ejer. Indlæringsmomenterne fra hvalpemotivation videreudvikles, og der lægges vægt på at undgå konflikter mellem dig og din hund, så hunden stadig synes det er sjovt og lærerigt.

Hvem tilbyder vi kurset til?

ALLE hunderacer fra alderen 8 uger til senior hunde.

Hvad indeholder de forskellige kurser?

Vi tilbyder to forskellige træningshold; hvalpemotivation og klikker-lydighed.

Interesseret?

Hvalpe: Kontakt Karina på 86 82 70 00 eller km@silkedyr.dk

Hunde over 6 måneder: Kontakt Lone på 86 88 12 70 eller kjellerup@vetnet.dk

Hvalpemotivation

Er et hold for hundehvalpe mellem 8 uger og 6 måneder. I denne periode er hvalpen meget modtagelig for nye indtryk og læring, det er derfor vigtig man kommer i gang med at opbygge et godt samarbejde. Vores hvalpemotivations hold adskiller sig fra andre, da vi ikke har ret mange deltagere på hvert hold, dvs. at det på denne måde er mere intensivt. Det vil samtidig betyde, at der vil være mere tid til hver enkelt deltager og til alle spørgsmålene. Derudover vil der være ekstra opmærksomhed på de udfordringer man som hundeejer vil møde.

I den praktiske træning vil vi bl.a. gennemgå:

 • Socialt samvær
 • Indkald og håndteringsøvelser
 • Lederskabs – og kontaktøvelser
 • Sid
 • Dæk
 • Gå i line

 

I prisen er der inkluderet 7 træningsgange hvor der vil være max 6 deltagere, varigheden pr gang er ca. 60 min

Hvem underviser?

Karina Madsen er Aut. Veterinærsygeplejerske og Hundeinstruktør hos Dansk Kennel Klub.

Klikker-lydighed

Når din hund er over 6 måneder har du mulighed for at komme på vores klikker-lydighedshold. Dette hold henvender sig dog også til voksne hunde der gerne vil lære mere.

Det er en god ide at fortsat træne med din hund, selvom den er ovre hvalpe-stadiet. Du kan få mange gode stunder ud af at have et godt samarbejde med din hund.

Har du en unghund kan den være ustabil i denne periode grundet kønsmodningen. Derfor er det vigtig, at man på en positiv måde styrker forholdet mellem hund og ejer i denne ”ustabile” periode.

Du vil i løbet af træningen komme til at samarbejde med din hund via positiv hundetræning, hvor vi forstærker den ønskede adfærd og ignorer den uønskede adfærd. Vi vil på dette hold arbejde med klikker.

I den praktiske træning vil vi bl.a. gennemgå:

Både elementære øvelser:

 • Sit
 • Kontakt
 • På plads

Men også de lidt mere sjove, som fx:

 • Zig zag mellem benene
 • Tænkeboks
 • Baljeøvelse
 • Snudetarget

Kurset inkluderer 7 træningsgange.

1 teoriaften, teorimateriale og klikker, derefter træner vi 6 gange.

Der vil max være 5 deltagere på hvert hold, vi træner ca. 5 kvarter.

Hvem underviser?

Lone A. Hansen er hundetræner og Aut.Veterinærsygeplejerske. 

 

Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Abonner på tryghed til din bedste ven

AniPlan er et abonnement på forebyggende pleje og sundhed. Dit kæledyr sikres fx regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek. 
Du får mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

▶▶▶ Kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat