Vaccinationsprogram til kanin

Kaniner

Som den eneste er der lavet vacciner til kaniner der dækker kaninpest (myxomatose) og kaningulsot (rabbit heamorrhagic disease) (læs om sygdommene her) . Begge to er alvorlig smitsomme sygdomme. De kan dog forebygges ved vaccination.  

I forbindelse med sundhedseftersynet, vil vi sammen lave en vurdering af, hvilke vaccinationer der er aktuelle for den individuelle patient.

Kaniner vaccineres fra 5 ugers alderen mod sygdommene Myxomatose og Rabbit haemmorhagic disease (RHD-1). Vaccinen gælder 1 år.

De seneste år har der med jævne mellemrum været udbrud af RHD-1 og RHD-2 forskellige steder i Danmark. Sygdommene er meget smitsomme og dødelige.

Vaccination mod RHD-2 foretages med jævne mellemrum på vores kaninvaccinationsdage. Vaccinen kommer nemlig i et glas med 10 vacciner og kan kun holde sig i 24 timer efter anbrud. Derfor skal alle kaninerne komme samme dag og blive vaccineret.

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®