Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereEr dit dyr beskyttet mod flåterne?

Beskyt mod flåter året rundt

Skovflåten (lxodes ricinus) er Danmarks mest almindelige flåt. Den er aktiv ved temperaturer over 5 grader typisk fra marts til november. Den trives i fugtige og skyggerige omgivelser med meget bunddække.

Engflåten (dermacentor reticulatus) er ny i Danmark. Den trives, i modsætning til skovflåten, også i åbne landskaber. Den er aktiv året rundt og modstandsdygtig overfor minus grader og vand. Engflåten kan overleve flere år uden et blodmåltid, og er ikke kræsen hvad angår dyrearter. Da engflåten kan overleve frostvejr er der hermed en risiko for flåtbid hele året.

Begge flåters spyt kan overføre alvorlige sygedomme såsom:

  • Anaplasmose, der er en bakterie, som kan smitte katte, hunde og mennesker. Smitten kan overføres efter 24 timer, og sygdommen kan være dødelig.
  • Borreliose, der overføres af borreliabaktieren kan forårsage feber og lammelser hos hunde og mennesker. Overførslen sker tidligst 24 timer efter flåtbidet.
  • TBE, er smitsom hjernebetændelse, virussen kan både ramme katte, hunde og mennesker. Virussen kan føre til krampeanfald, lammelser og potentielt være dødelig. Overførslen sker med det samme når flåten bider.
  • Bebesia canis, der er en mikroskopisk parasit, som forårsager hunde malaria. Parasitten angriber hundens røde blodlegmer og kan føre til blodmangel, gulsolt, feber og kan være dødelig.

Vi har bla. et produkt hvor effekten indtræder inden for 8 timer, efter lopper (Ctenocephalides felis) har bidt sig fast, og 12 timer, efter flåter (Ixodes ricinus og dermacentor reticulatus ) har bidt sig fast. Det er derfor vigtig man behandler forebyggende så sygdommene ikke kan nå at blive overført.

Del denne historie
Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®