Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereTandbehandling hos Silkeborg Dyrehospital


Tandbehandlinger er et af vores specialområder

Tandbehandling hos mindre husdyr/kæledyr har i de sidste ca. 25 år været et af vore specialområder. En stor amerikansk undersøgelse påviste for nogle år siden at ca. 80 % af alle hunde og katte ældre end 2 år, har brug for tandbehandling.

Vores tandbehandlinger af hund og kat inkluderer som standard:
- Røntgenundersøgelse af alle tænder
- Ultralydsrensning og polering
- Grundig oprensning af problemområder med håndinstrumenter
- Måling af tandkødslommer 4 steder på hver enkelt tand og vurdering af hver enkelt tands sundhedstilstand
- Hjemsendelsesbrev med beskrivelse af fund og rådgivning om tandpleje samt planlægning af videre behandling

Det er vigtigt for os at tandbehandlingen ikke kun er en overfladisk rens af tandsten men en grunding sundhedsundersøgelse af dit kæledyrs tænder og mundhule. 

Den allerhyppigste årsag til at et dyr har brug for hjælp er tandsten, tandkødsbetændelse og periodontitis (tidligere kaldet paradentose) 

Ofte ser vi at en periodontitis tilstand er så fremskredet, at det er nødvendigt at fjerne de tænder der er hårdest angrebet.

Derudover kan vi behandle en lang række andre tandsygdomme.

Det kan f.eks. dreje sig om følgende lidelser:

  • Brækkede tænder/tandfrakturer. Behandlingen her vil være rodbehandling eller ekstraktion.
  • Tandresorptioner hos både katte og hunde. Efter røntgenundersøgelse vurderes det i hvert enkelt tilfælde hvad behandlingen skal være.
  • Fejlstilling af tænder som følge af over- eller underbid, eller fejl i placeringen af de blivende tænder. Behandlingen her kunne være tandregulering eller ekstraktion.
  • Tumores i mundhulen. Efter røntgenundersøgelse og histologisk vurdering af en celleprøve planlægges den korrekte behandling. I nogle tilfælde er det nødvendigt at henvise til CT- eller MR-scanning.
  • Fejlstillinger og forvoksede tænder hos gnavere og kaniner. 

Alle tandbehandlinger foregår, som også tidligere nævnt, under fuld narkose. I hvert enkelt tilfælde doseres bedøvelsesmidlerne individuelt, og der er fuld overvågning af alle bedøvede patienter, hvor der måles puls, blodtryk og iltmætning kontinuerligt af en aut. veterinærsygeplejerske.

Selv meget gamle dyr kan under disse betingelser bedøves uden større risiko som følge af deres alder.

Generelt anbefaler vi blodprøvning af alle dyr inden narkose, men specielt hos ældre dyr vil det være oplagt at tjekke deres organfunktion og blodprocent mv. inden en narkose.

Ring til os Skriv til osDit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®