Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereHjertescanning


På Silkeborg Dyrehospital modtager vi henvisninger til udredning af hjertesygdom hos hund og kat.

Vi er et moderne dyrehospital med diagnostisk kardiologisk udstyr, som er svarende til dét, man humant bruger på de kardiologiske afdelinger rundt om i landet.

Anatomien i hjertet

Hjertet består af 4 kamre: Venstre forkammer (LA), venstre hjertekammer (LV), højre forkammer (RA) og højre hjertekammer (RV). Fra venstre hjertekammer løber aorta (hovedpulsåren, Ao) ud i kroppen. De store vener fører blod fra kroppen til hjertet, ind i højre forkammer. Fra venstre hjertekammer løber lungearterien ud i lungerne. Venstre forkammer modtager det iltede blod fra lungerne.

Der findes 4 hjerteklapper i hjertet: Aortaklappen (hovedpulsåren), pulmonalklappen (lungearterien), mitralklappen (mellem venstre forkammer og venstre hjertekammer) og tricuspidalklappen (mellem højre forkammer og højre hjertekammer)

Udredning for hjertesygdom

Udredning for hjertesygdom er relevant, såfremt din hund/kat har en mislyd på hjertet, som den enten er født med, eller har udviklet med alderen. Desuden vil udredning for hjertesygdom være relevant, såfremt der ses symptomer på hjertesygdom så som: pusten, hosten, nedsat præstation/motions intolerance, besvimelse, vægttab, væske i bughulen.

Læse mere omkring: 

 Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®