Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereSkal dit kæledyr aflives?


Vi hjælper dig med den svære beslutning

Stillerum

Det lyder lidt voldsomt, men vi har valgt her på stedet at lave et sådan rum, som er indrettet anderledes end vores andre rum, og hvor man i ro og fred kan sige farvel til sit kæledyr. 

Aflivning

Afskeden med en gammel ven er altid en trist affære. Dyr lever ikke så længe som os og der kommer en tid, hvor man må sige farvel.
Det er en meget følelsesladet oplevelse og det er helt normalt at man begynder at græde. Dette er en naturlig ting og noget man som dyrlæge er vant til.

Hvordan foregår det?

Ved aflivningen får dyret først en beroligende indsprøjtning. Den falder derved i en dyb søvn og er samtidigt bedøvet. Herefter mærker dyret ingenting. Dyret får dernæst en overdosis af sovemiddel i blodbanen gennem en lille nål i forbenet. Herefter stopper åndedrættet og hjertet holder op med at slå. Der kan komme et par dybe refleks ud/indåndinger kort tid efter. Øjnene vil forblive åbne, det er helt naturligt.

Dyrlægen lytter på dyrets hjerte og konstaterer dødens indtræden.

Kan det foregå hjemme hos os selv?

Ja, vi kører gerne ud og afliver dyr i folks hjem. Det er ofte en god oplevelse, at aflivningen foregår hjemme i dyrets vante omgivelser, især hvis dyret er meget ked af at komme til dyrlægen.

Det bør dog nævnes at der opkræves et ekstra tillæg.

Hvad sker der med mit kæledyr bagefter?

Mange lader dyret blive hos dyrlægen. Dyrlægen har en godkendt køleboks, hvor dyret opbevares indtil det afhentes til kremering. Dyret bliver kremeret til aske og indgår ikke i nogen form for produktion.

Man kan også vælge at få dyret hjem igen i en urne. Dette skal man gøre dyrlægen opmærksom på ved aflivningen.

Se eventuelt mulighederne for urne her ved Jysk Dyrekremering 

En mulighed er at få lavet en mindeperle, som er et askesmykke der laves i glas, se mere om glassmykket her på linket.

Nogle vælger at tage dyret med hjem og begrave det i haven. Dette er fuldt lovligt og for nogle en god måde at "beholde" dyret på.

Det er helt op til en selv hvad i vælger. Det er dog en god ide og have taget stilling til dette inden i kommer og får aflivet dyret. Vi har klinik både i Silkeborg og i Kjellerup

 

 Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®