Tandbehandling og tandrøntgen


Tandbehandling og tandrøntgen

Vi prioriterer tænder højt hos os, og derfor er dette også tilfældet hos vores kaniner og gnavere. Da deres tænder vokser gennem hele livet, kan selv små forandringer i deres tænder have stor betydning. Dette skyldes, at tandlidelser oftest medfører ændringer i bidstillingen, således nogle tænder vokser skævt eller vokser sig for lange, således dyret ikke kan spise normalt. Dette kan blive katastrofalt for dyret, da kaniner og gnavere er meget afhængige af et løbende indtag af fibre. Af denne grund anbefaler vi tjek af tænderne 2 gange årligt. 

Til alle sundhedsundersøgelser kigges tænderne igennem og ofte findes behandlingskrævende sygdom. Da man ikke kan undersøge hele mundhulen på en vågen kanin eller gnaver, vil det i nogle tilfælde være en god idé at få undersøgt tænder og mundhule i bedøvelse. Her kan man således undersøge alle tænder for tandspidser, asymmetri og misfarvning, samt mundhulen for sår, bylder og fremmedlegemer. Desuden vil der ved en tandundersøgelsen ofte blive foretaget tandrøntgen, hvorved tandrødderne, næsehulen og tandfladerne kan visualiseres. Hvis der er behov for korrektion af tænderne, kan dette foretages ved slibning af tænderne.Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®