Har din kat brug for medicin?


Katte og medicin

Hvordan giver jeg min kat en tablet?

Mange sygdomme kræver behandling med medicin, og din kat kan desuden få brug for ormekur og behandling for lopper.

Det er derfor de færreste katte, der ikke en gang imellem skal have medicin.

Heldigvis har man de senere år gjort store fremskridt ved at fremstille medicin, som er velsmagende for katten, og som katten gerne vil spise. Meget medicin må også blandes i maden, men til trods for dette, kan man stå i en situation hvor man bliver nødt til at give katten tabletter direkte i munden.

Hvordan giver jeg min kat en tablet?

  • På dyrehospitalet kan du købe ”Easypill” – et produkt, som man kan pakke tabletten ind i. Easypill er meget velsmagende for katten, og skjuler lugten af medicin, og mange katte spiser selv tabletter, der er pakket ind i Easypill.

Hvis katten til trods for dette, ikke vil spise tabletten, så går du videre med følgende procedure:

Indgift af tabletter i et snuptag

De fleste katte er nemme at samarbejde med, når først de har lært, hvor hurtigt proceduren kan overstås. Andre katte lærer det aldrig, og derfor er slagsmålet ikke alene en overvindelse for ejeren, det kan også være decideret farligt. I de tilfælde må man finde en anden udvej.

  • I begyndelsen, indtil katten lærer det, kan det være en god ide at have en hjælper til at holde kattens forben, så man ikke bliver kradset. Nogle synes, det er lettest at pakke katten ind i et håndklæde eller tæppe.

  • Tag med et fast tag om kattens hoved med den ikke-dominante hånd (for de flestes vedkommende venstre hånd) Hånden skal være placeret ovenpå hovedet, med tommelfinger og de øvrige fingre placeret på hver sin side af kæben. Katten skal mærke, at hovedet er fikseret, men den må ikke føle sig fuldstændig overrumplet.

  • Når hovedet er fikseret, løftes næsen, så den peger op i loftet. Derved åbnes munden.

  • Placer tabletten imellem den anden hånds tommelfinger og pegefinger, og brug derefter de øvrige fingre til at presse underkæben ned.

  • Når munden er vidt åben, placeres tabletten bagest på tungen. Man kan også bruge en pille-indgiver, som dels beskytter fingrene, dels fylder mindre i munden, så katten ikke får brækfornemmelser.

  • Luk kattens mund og gnub dens næse stille og roligt. Dette får katten til at slikke sig på næsen og derefter synke.

  • Jo hurtigere du bliver til det, jo mere samarbejdsvillig bliver katten.

  • Katte kan lære en rutine, hvor de umiddelbart efter belønnes med en godbid.

 Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®