Skal din kanin eller gnaver opereres?


Bedøvelse og operation af kanin, marsvin og gnaver

Det vigtig at de ikke faster op til operation, da tarmfunktionen skal bibeholdes. Det er en god ide at medbringe det foder og hø som den normalt får tilbudt, så den også under opvågningen har mulighed for at spise her på hospitalet.

Under narkosen er sygeplejersken meget opmærksom på temperaturen, da man mister kropsvarmen pga. narkosen. Derfor ligger de på varmepuder. Under hele narkoseforløbet er der påført en iltmaske som tilfører ilt under hele bedøvelsen.

Under opvågning vil de få adgang til mad, så de kan begynde og spise igen. Ofte anbefaler vi et specielt højt fiberrigt foder som blandes op med vand til en grødagtig masse som kan gives med en fodersprøjte, så har tarmen noget at arbejde med. 

Vi sørger for at smertedække vores patienter, da de er sensitive overfor smerter. Smerter kan medføre nedsat tarmfunktionen, som kan være livstruende for dem. Optagelse og omsætning af smertemedicin er anderledes end hvad, vi kender fra hund og kat. Derfor er dosis op til 10 gange større, end hvad der er normalt for en hund, og det kan være nødvendigt at give smertestillende medicin i en længere periode. Vi sender ikke dit kæledyr hjem før det er frisk nok efter bedøvelsen.

 Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®