Alene hjemme træning under Covid-19

Træn din hund i at være alene hjemme efter corona

Hunden er fra naturens side et flokdyr, og føler sig derfor mest tryg sammen med familien. Hvis hunden selv kunne vælge, opholdt den sig i nærheden af sin familie det meste af tiden. Det er derfor ikke naturligt for hunden at være alene hjemme, medmindre den er blevet tilvænnet til det.

Under covid-19 oplever vi et stigende antal af hunde der ikke har været alene hjemme som de plejer, rigtig mange mennesker har været tvunget til at skulle arbejde hjemmefra hvilket betyder at hunden har haft et rigtig tæt samvær med sine ejere igennem en lang periode. Vores bekymringer for at mange hunde kan udvikle separationsangst er derfor stor!

Hunde er både et flokdyr men også et vanedyr, derfor er det vigtig man allerede nu begynder at tænke på en eventuel genåbning af landet. Den hverdag hunden har haft sammen med sin familie i en længere periode kan blive markant anderledes, derfor er vores anbefalinger at man allerede nu begynder at tilvænne hunden til at skulle være alene hjemme igen.

Vi vil opliste en række tiltag, som man kan bruge under oplæring af alene hjemme træning under covid-19s restriktioner.

Som det første, er det vigtigt man skaber nogle gode rutiner og samtidig er opmærksomme på eventuelle symptomer som hunden kan udvise under oplæringen.

Det er det vigtig at hele familien deltager, det vil sige alle dem der ”arbejder hjemmefra” skal deltage for at skabe gode rammer for hunden.

 • Beløn hunden for at blive liggende selvom du går ud af rummet. Start i små trin, smid nogle meget lækre guffer ind i rummet, hvor hunden er og forlad rummet i 1-2 sek. Lad hunden se, at du går og luk aldrig dørene i første omgang. Gentag processen mange gange i løbet af dagen, indtil hunden ikke længere reagerer på, at du går. Øg langsomt.
 • Sørg for hunden har en tryghedsbase den kan søge til når den er alene, det kan være hundekurven eller et fast afslapningssted som hunden ofte bruger.
 • Hunden skal aktiveres både fysisk og mentalt. Man kan derfor med fordel give hunden nogle mentale opgaver hvor man lader hunden få chancen for at løse nogle forskellige problemstillinger.
 • Tag hele familien med ud på en lille gåtur rundt i kvarteret inden hjemmeskoling og hjemmearbejdsdagen starter, hunden skal selvfølgelig blive alene hjemme for at få en fornemmelse af hvordan en almindelig hverdagsmorgen skal starte.
 • I løbet af hjemmearbejdsdagen er det en god ide at hunden for en kort stund er alene i fx gangen imens man arbejder i et andet rum i huset, her vil hunden få en fornemmelse af at være adskilt og ikke ligger ved siden af sine ejere hele arbejdsdagen.
 • Hvis hunden reagerer voldsomt inden man skal forlade den er det vigtig man begynder at vænne hunden til at du tager overtøj og sko på – og tager det af igen. Pakker sin taske – og flyt rundt med den. Tag dine nøgler og læg den forskellige steder. Gør ALT det du normalt gør i hverdagen inden man skal ud ad døren – og bliv hjemme. Så vender man hurtig hunden til at ens normale rutiner ikke betyder at man forlader den.
 • Benyt tryghedsskabende feromoner som Adaptil og kosttilskuddet Kalm som består af aminosyrer og vitaminer.

Viser hunden disse symptomer har man bevæget sig for hurtig frem.

 • Hyler eller gøer vedvarende når hunden er alene
 • Bider/ gnaver i inventar i hjemmet
 • Urenlig når den er alene
 • Klæber sig til ejer når man er hjemme

Man skal derfor gå nogle trin tilbage i sin indlæring så hunden ikke oplever for stor angst og måske vil reagere uhensigtsmæssig næste gang man træner alene hjemme.

Husk at træn ofte, gerne på forskellige tidspunkter!

Læs gerne denne artikel om alene-hjemme problemer.

Del denne historie
Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®