Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereLaboratorie hos Silkeborg Dyrehospital


Veludstyret laboratorium

Laboratorieundersøgelser

Silkeborg Dyrehospital har et veludstyret laboratorium, hvor vi på kort tid kan undersøge, blodprøver, urinprøver, celleprøver og hudprøver.

Egne apparater

Vi råder over moderne analyseapparater der sikkert og hurtigt kan give svar på blodprøver og urinprøver.

Vi udfører dagligt talrige mikroskopier af øresvab og celleprøver fra hud og knuder. På denne måde kan vi vurdere om der er infektion og hvilken slags medicin, der evt er nødvendig.

Vi vurderer også prøver fra diverse knuder og vorter for at undersøge, om knuden for eksempel er en fedtknude, en ondartet knude eller måske en byld. Det er sjældent at man blot ved at se eller føle på knuden, kan sige, hvad det er.

Blodprøveapparater

Vi kan in-house tjekke hæmatologi for eksempel blodprocent, hvide blodceller og blodplader. Vi kan måle biokemi for eksempel levertal og nyretal og infektionstal (CRP) samt elektrolytter i blodet. Vi kan også måle stofskiftehormoner og andre specialværdier.

Vi har adskillige specialtests som på få minutter kan undersøge for:

  • KatteAIDS (FIV) samt Katteleukæmi (FeLV)
  • Parvovirusinfektion
  • Bugspytkirtelbetændelse (pancreatitis) hos hund og kat
  • Hjerteoverbelastning hos kat (pro-BNP)
  • Giardia
  • Flåtoverførste sygdomme (borrelia og anaplasma)
  • Hjerteorm

Specialanalyser

Vi samarbejder med et udenlandsk laboratorium der foretager mere specialiserede analyser. Du er således sikret hurtigt svar, oftest allerede næste dag. Vi tilstræber, her på Silkeborg Dyrehospital, at du bliver ringet op af den behandlende dyrlæge, så snart prøvesvaret er blevet analyseret og tolket.

Udtagning af alle prøver foregår naturligvis her på Silkeborg Dyrehospital under trygge forhold.

 Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®