Tilbageholdte mælketænder hos hund og kat


Har dit kæledyr tabt sine mælketænder?

Hunde og katte skifter deres mælketænder ud med blivende tænder ligesom os.

Normalt sker tandskiftet i 18-22 ugers alderen, men det kan variere en del hos de enkelte individer. Et normalt tandskifte starter med fortænderne, derefter hjørnetænderne og til sidst de resterende tænder. Ikke alle de blivende tænder har en mælketand. Hunden har 42 blivende tænder, men kun 28 mælketænder. Katten har 30 blivende tænder men kun 26 mælketænder.

Når en hundehvalp eller kattekilling ikke taber sine mælketænder, øges risikoen for at de blivende tænder ikke placerer sig korrekt, da mælketanden sidder i vejen. 

Det varierer om det en enkelt, eller flere tænder der ikke vil falde planmæssigt ud. Oftest er det dog hjørnetænderne der tilbageholdes.

Som hovedregel skal mælketanden være synligt løs når spidsen af den blivende tand kommer til syne. Er den ikke det, bør den fjernes.

Operation af tilbageholdte mælketænder foregår i narkose.

 Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®